View Sidebar
Vad ett rent hem innebär

Vad ett rent hem innebär

04/11/2019 17:27Comments are Disabled

Väldigt få personer trivs med att bo i ett smutsigt hem eller jobba på en arbetsplats som inte är riktigt ren. Istället så lägger många ner avsevärd tid och pengar på att hålla sina omgivningar rena. Framför allt är det vanligt att anlita någon för att städa på jobbet. Till och med en bilverkstad kan hållas ren, i alla fall de utrymmen som inte används för oljiga motorer. Men det är också vanligt att lägga ner lite extra omtanke på sitt hem. 

Problemet är att alla inte har lika mycket tid. Den era då kvinnorna stannade hemma och använda all sin energi på att ta hand om hem och barn är över. Nu för tiden så är alla lika upptagna, eller aktiva. Det har lett till en ny situation när du städar hemma på kvällar och helger. För många så är det en börda. För de vill att det ska vara rent, men det är inte så roligt att använda din fritid till att städa. Samtidigt så har en del oresonliga förväntningar på vad ett rent hem egentligen innebär. 

Hur du klarar av städningen

Det enklaste är naturligtvis att anlita en städfirma för att ta hand om allting. De har utrustning och kunskap, så att både hem och arbetsplats hålls rent och snyggt. En del tror fortfarande att det är en lyx att få hjälp med städningen. Men samhället har förändrats och idag är det vanligare än aldrig förr att slippa detta tråkiga moment. Med https://www.stadarna.se/har-finns-vi/stadarna-i-norrkoping/ är du i säkra händer. 

Förutom kontorsstädning och hemstädning så finns det flera andra tillfällen då du kan behöva hjälp av proffsen. Det är få som städar sina trappor själv, utan även här så är det vanligtvis en firma som kommer. Statistiken visar att rena trappuppgångar leder till mindre vandalism, vilket bara är en trevlig konsekvens av att hålla rent. Du kan också med fördel anlita en firma vid flytt. Då är det extra jobbigt att behöva tänka på städningen och helt klart ett moment som du kan outsourca. Det finns mycket intressant hos stadarna.se

Alla vill ha snyggt omkring sig

Till och med barnen märker skillnad när det är smutsigt på dagis eller hemma. De kanske inte säger något direkt, men de mår bättre på alla sätt och vis av en viss ordning och renlighet. Vuxna vet ju allting om bakterier och annat som kan påverka små kroppar. Men även mentalt så bidrar det till bättre hälsa av att det är rent. 

För att du ska kunna städa ordentligt gäller det att saker och ting inte ligger framme. Då tar allting dubbelt så lång tid. Många professionella städfirmor kräver också att folk plockar undan sina saker. Dels på jobbet, då skrivbordet blir renare ju färre saker du har på det. Men även hemma. Städning är en sak, och att plocka upp kläder och tidningar en annan. 

Det här något som går igen överallt. Norrköpings fängelse höjer standarden enligt SvT. De bygger större celler där fångarna kan må bättre. Det blir också lättare att städa när allting är nytt och det finns gott om plats. Här satsar de på helheten, det är inte bara en fråga om att låsa in folk hur som helst. 

Vad det betyder med ett rent hem

Debattens vågor har gått höga om huruvida det är så viktigt med ett fläckfritt hem. Framför allt så handlar diskussionerna om du ska kunna bjuda hem folk om inte hemmet är skinande rent. De flesta har varit med om paniken när någon ringer på dörren. Du springer som ett skållat troll för att plocka ordning och ta bort det värsta. Egentligen är det ganska fantastiskt hur mycket du hinner med på 10 sekunder. Problemet är att städningen av hemmet hindrar en del från att umgås. De flesta klarar nämligen inte av att alltid ha det på topp. Speciellt inte om du jobbar och/eller har småbarn. Är det viktigt att ha det riktigt rent och fint i hemmet

Vissa parter säger att alla måste sänka sina krav på sig själva. Det är klart att du vill ha det någorlunda snyggt hemma om någon kommer på besök. Men du måste kanske inte städa ur köksskåpen för att kunna bjuda på kaffe. Speciellt om det handlar om nära kompisar som troligtvis har det precis lika stökigt hemma som du. Då är det viktigare att träffa folk än att tänka allt för mycket på städningen. 

Det är klart att en balansgång vore det bästa. Om du kan ha det någorlunda rent för det mesta så blir det också lättare att vara spontan. Många har löst det här dilemmat genom att ha städhjälp varje vecka eller i alla fall ett par gånger i månaden. När du slipper det största jobbet är det lättare att hålla efter hemmet i tiden där emellan. Speciellt om alla i familjen hjälper till och bidrar till ordningen. 

Kostnader för städning

Naturligtvis kostar det pengar att anlita en utomstående städfirma. Men vanligtvis inte alls så mycket som du skulle kunna tro. De flesta har bra lösningar som passar familjer, vare sig de bor i hus eller lägenhet. Du kan beställa ett paket med alla de grundläggande momenten. Sedan kan du lägga på vid behov. Som till jul eller när svärmor kommer på besök. 

Förutom att priserna redan är relativt låga så har du också ytterligare en bonus. Städning är nämligen avdragsgillt, du kan använda RUT-avdraget för att sänka kostnaderna. Med tanke på hur mycket du får igen så kan det mer än väl vara värt varje krona. Att möta ett rent hem varje dag, speciellt när du är riktigt trött efter jobbet, är guld värt. 

Så första steget kan vara att sänka dina egna krav. Ett rent hem behöver inte innebära att det är fläckfritt. Du kan låta en del saker ligga framme, och istället lägga fokus på att umgås. Sedan blir det ännu bättre om du lägger ut städningen på en firma. De sköter allt det tunga så att du har mer tid över för dig själv och de du bryr dig om. 

Comments are closed