View Sidebar
Upplev Stockholm med taxi

Upplev Stockholm med taxi

25/07/2019 16:38Comments are Disabled

Varje år så kommer det massor av besökare till Sveriges huvudstad. Stockholm står för nästan en fjärdedel av alla gästnätter som tillbringas i landet. Det är ett attraktivt och populärt resmål, både för svenska och utländska turister. I tillägg har du flera tusentals personer som kommer varje får jobbet. Det finns praktiska och väl utrustade konferensanläggningar både inne i stan och i dess utkanter. Med både flygplatser och tågförbindelser så är staden ofta ett självklart val. 

Det finns mycket att se och uppleva i Stockholm. Vare sig du kommer för arbete eller nöje så har du alltid tid för lite sightseeing. Eller så kanske du vill gå och äta på en av de många intressanta restaurangerna som finns. Så gott som varje hörn av världen är representerat här, förutom vanlig mat i alla prislägen. Underhållning, kultur och natur är andra saker som folk gärna tillbringar sin tid med. Med andra ord har du så gott som allt i Stockholm.

Konsten att besöka en stad

Stockholm har inte så många invånare men fortsätter att öka. Fler och fler flyttar hit, bland annat för att du kan hitta jobb här. Men det känns inte allt för trångt, förutom om du ska ta tunnelbanan till jobbet. Gatorna är väl underhållna, så ibland kan det löna sig att hoppa över de fulla tågen och ta en taxi istället. Lätt att ta sig runt i Stockholm. Kanske inte varje dag, men helt klart om du bara ska åka någon gång ibland. De har också sina egna filer, så du slipper tänka på trafiken och flaskhalsarna. 

Taxinäringen i Stockholm har varit avreglerad ett bra tag nu. Det innebär att du har flera olika bolag och privata bilar att välja mellan. Många hittar ett som de trivs med och håller sig sedan till dem. Det kan vara priserna som lockar, speciella avtal för verksamheter eller helt enkelt de trevliga chaufförerna. Många väljer att åka med https://www.sverigetaxi.se/.

Det är skönt och effektivt att ta en taxi. Du slipper tänka på parkering och tullar, vilket kan bli nog så dyrt när du ska in till stan. Eventuellt kan du ta offentlig transport till Centralen och sedan åka bil därifrån. Du kan ofta parkera vid de olika stationerna ute i förorterna, både vid tunnelbanan och pendeltåget. 

Vad du kan göra i Stockholm

Skansen och Gröna Lund är stora attraktioner för besökare till den vackra staden. Sedan kan du ta en promenad på Djurgården eller paddla lite kanot. Det är som gjort för en lugn söndag, när solen skiner och du bara måste komma ut i naturen. Stockholm är också hem till ett antal fina parker, en del av dem anlades för flera hundra år sedan. Humlegården på 1600-talet och Kungsan redan på 1400-talet. Här kan du verkligen tala om anor, men framför allt är de väl underhållna och en fröjd än idag. Ta ett litet test i Dagens Nyheter och ser hur mycket du vet om Stockholms grönska. 

Operan och Konserthuset har ett fullt program hela vinterhalvåret, med en intressant föreställning efter en annan. Du har också andra shower som kommer och går på de olika etablissemangen. Förutom alla intressanta museer och utställningar. Med andra ord så är det inte så svårt att hitta något att göra i Stockholm. Tvärtom, du måste skriva en lista för att hinna med allt som du tycker är viktigt. Genom att ta en taxi mellan de olika aktiviteterna så kommer du fram fortare och kan därmed njuta mer. Ibland får du ta taxi istället för tåg.

Dags att åka hem

Vanligtvis så uppmanas folk att ta tåget istället för sin egen bil. Det finns goda anknytningar till de stora flygplatserna, och Arlanda är inget undantag. Men just där kan det vara bäst att ta en taxi och inte välja tåget. Det har ingenting med själva flygplatsen att göra. Men du måste betala en avgift för att gå av på just den stationen. Dagens Samhälle skriver här om hur du undviker avgifter på Arlanda genom att välja taxi. 

Nu är också priserna för taxi till och från Arlanda riktigt gunstiga, speciellt om det är en familj eller grupp som reser tillsammans. Du gör väl i att se över de olika priserna, för en del är dyra. Men det lönar sig ofta att ta en taxi istället för att släpa på dina väskor själv. Egentligen är det ganska skönt att slippa tänka på så mycket för det mesta. Det vill säga att du slipper skaffa bussbiljett eller hitta parkering. 

Ta bara en taxi så kan du istället koncentrera dig på vad du har för handen. Vare sig det är ditt första besök i Stockholm eller du är en regelbunden besökare. Du kan verkligen uppleva Stockholm från dess bästa sida, och njuta av de vackra byggnaderna. För alla stockholmare försäkrar dig om att de bor i världens vackraste stad. 

Comments are closed