View Sidebar
Trendiga julgranskulor för vuxna

Trendiga julgranskulor för vuxna

22/09/2019 16:21Comments are Disabled

Med ålder kommer ofta medvetenhet om många olika saker. När vi är barn är det i regel de vuxna som sköter juldekorationerna. När vi har flyttat hemifrån inser vi så småningom hur viktigt det är med inredning. I juletider vill vi därför lägga lite extra tid på att snygga till våra hem.

Dekorationer i en mysig röd kulör brukar dyka upp lite överallt i december. Detta innefattar fina inredningsattiraljer, Julkulor till granen i flera olika färger och givetvis en gran. Vi tenderar dock att ifrågasätta hur mycket pengar vi kan lägga på inredning till en specifik högtid. Ofta räcker det med att införskaffa de grundläggande dekorationerna. Vi kan sedan göra om prylar som vi redan äger.

Julgranskulor som inte bara är prydnadsattiraljer

Vill vi ha andra julgranskulor och dekorationer när vi blir vuxna? Frågan kanske inte har ett specifikt svar. Vi tenderar dock att fokusera på andra typer av inredning när vi är vuxna. 

  • Julgranskulorna kan vara annorlunda om det bara finns vuxna i hushållet. Detta är något som kan vara extra lämpligt vid fester under julen. Du kan exempelvis fylla kulorna med goda respektive mindre goda saker att äta. Ni kan sedan spela ett spel där förloraren måste välja en kula och äta innehållet.
  • Ni kan även spela ett spel där ledtrådarna finns i kulorna. Det blir extra spännande på grund av att du måste välja med noggrannhet för att hitta rätt svar. Det kan exempelvis finnas en stor diskrepans mellan bra och dåliga svar.
  • Om ni vill spela ett mer vågat spel kan kulorna innehålla lappar med jobbiga frågar. Det kan exempelvis handla om att du måste erkänna pinsamma personliga hemligheter. Andra lappar kan i sin tur innehålla mer triviala frågor som inte alls är pinsamma att svara på. Detta gör att din gran får extra mycket uppmärksamhet, då deltagarna kommer granska den utan och innan för att välja rätt.
  • Är du musikintresserad? Dina julgranskulor kan innehålla lappar med olika namn på låtar. Varje lapp innebär att personen måste sjunga låten högt för alla andra i rummet. Du kan exempelvis ordna med en karaoke-anläggning för att underlätta sjungandet. Det finns trots allt inte alltför många låtar som vi kan sjunga utan låttexten.

Det finns som du förmodligen redan har märkt flera roliga alternativ. Du hittar all inredning hos bloomsbury Barn. Det känns också bättre att spendera pengar på julattiraljer när du har egna idéer för dessa produkter. 

Andra idéer

Julgranskulor fyllda med whiskey är den allra senaste dekorationen. Dessa kulor är genomskinliga, vilket gör att du ser innehållet. I Sverige kan du dock inte köpa dessa kulor. Vi har som bekant en rätt restriktiv lag gällande vem som får sälja alkohol. Det är inte särskilt troligt att Systembolaget skulle gå med på att sälja den sortens dekorationer.

Det finns dock en lösning som inte kräver särskilt mycket kreativitet. Som vi tidigare har nämnt skulle du också kunna köpa icke-transparanta kulor. Du kan sedan fylla dessa med ett innehåll som du själv väljer.

Det blir extra roligt om dina gäster måste dricka innehållet. De kan innehålla allt från råa ägg till stark sprit. Du bör dock försäkra dig om att alla dina gäster är med på villkoren för spelet. Det kan lätt bli lite dålig stämning annars.

Du kan även plocka bort spriten helt ur spelet. Det finns många människor som inte dricker överhuvudtaget. Ur ett annat perspektiv är det inte heller några problem att hitta äckliga drycker. Om du vill skapa ett vågat spel bör du således inte ha några problem med att göra det till ett roligt minne.

När du vill skapa något på egen hand

Det finns många Olika sorters julgranar och julgranskulor som är riktigt läckra. Men måste du verkligen spendera pengar på dessa juldekorationer? Som vi tidigare har nämnt kan du köpa det mest grundläggande. Det du inte vill köpa kan du skapa med lite kreativitet.

  • Du kan exempelvis göra en inspektion gällande vad som finns tillgängligt i hemmet. I bästa fall hittar du lite olika bollar i en mindre storlek. Dessa kan du måla om till en traditionsenlig röd kulör. Vissa bollar som du har i hemmet tenderar dock att väga rätt mycket. Du får därför se till att trä på bollarna lite längre in på grenarna.
  • Äpplen kan du använda till att inreda ditt hem. Faktum är att äpplen kan användas till många olika typer av juldekorationer. Du kan exempelvis använda äpplen, med lite florsocker på toppen, som prydnad. Detta ger äpplena en vit tjock färg som lämpar sig väl för julen.
  • Du kan även måla dina äpplen och hänga dem i granen. Du kan i regel alltid köpa små äpplen till ett billigt kilopris. Dessa äpplen väger i regel inte särskilt mycket, vilket gör att de lämpar sig väl att hänga dem på grenarna.
  • Kottar är både gratis och synonymt med julen. Du kan samla på dig en hel del kottar i skogen för att använda till dina dekorationer. Kottarna lämpar sig väl i granen. Du kan även lägga kottar i anslutning till de vita äpplena. Det är ett enkelt projekt som ger en härlig julstämning.

Det är roligt att göra saker tillsammans

I den här artikeln har vi försökt ge dig ett antal kreativa idéer för dina juldekorationer. Det är dock tråkigt att göra saker på egen hand. Om du bor ensam kan du samla ett gäng vänner för att vara kreativa tillsammans. Ni kan då genomföra några av de idéer som vi har presenterat i den här artikeln.

För att göra det extra roligt kan ni dela upp sysslorna mellan er. En person kanske köper de julgranskulor ni behöver. En annan person kan i sin tur samla det ni behöver från naturen. Slutligen kan ni utse någon som får gå igenom sitt hem ordentligt för att kunna hitta saker ni sedan gör om.

När ni sedan samlas kan ni genomföra alla idéer. Det fina med detta är att ni inte behöver samarbeta för att inreda varje persons hem. Ni kan istället producera allt ni vill inreda med, för att sedan bara hänga upp det i era respektive hem. Det är ofta betydligt mer motiverande att inreda med något man har skapat tillsammans. 

Detta är också ett bra tillfälle för att gå igenom de lekar ni vill genomföra. Ni kanske har en kompiskrets där bara vissa dricker alkohol. Ni kan då anpassa lekarna så att det passar för alla. Det kan också vara så att ni har någon i ert kompisgäng som är extra smart. Ni kan då anpassa lekarna så att den personen kommer få alla de svåra frågorna. Samtidigt kanske ni har någon som är extra känslig för vissa livsmedel. Den personen bör kanske få äta lite mildare livsmedel. 

Comments are closed