View Sidebar
Sökmotoroptimering – Olika metoder

Sökmotoroptimering – Olika metoder

23/02/2014 15:34Comments are Disabled
sökDet finns åtskilliga sätt att jobba med sökmotoroptimering, här tänkte jag lite snabbt gå igenom några av de dåliga och bra sätten att jobba med off page sökmotoroptimering. De sämre sätten är delvis så kallade black hat metoder där man med olika spam metoder försöker få en sida att ranka bättre. Det kan vara genom cloaking, bygga spam kommentarer eller skapa en massa profiler runt om på nätet där man länkar till sin hemsida. Inkräkta aldrig på någon annan sida med content eller länkar om de inte har bett om det.

Vilka SEO metoder är vanligast?

Ett klassiskt sätt att bygga länkar på tidigare är att bygga länkar från länkkataloger, idag är det en metod som jag för det mesta starkt avråder ifrån, t.o.m. Google har gått ut och sagt att detta är en dålig metod. Alla metoder som är “för enkla” och som man med lite logik förstår inte är bra, är oftast inte bra. Det ska vara länkar som hemsideägaren själv har valt att ha på sidan s.k. editorial links.När man jobbar med sökmotoroptimering på ett bra sätt så bygger man länkar genom att själva driva bra siter där man kan bygga länkar ifrån eller genom att på olika sätt skapa bra content och sprida det på ett bra sätt så att folk på ett naturligt sätt bygger länkar till dig.
Att jobba med sökordsoptimering på ett bra sätt är betydligt dyrare och mer tidskrävande men det ger bra resultat på lång sikt.Det är viktigt att ha i åtanke att Google ändrar sina algoritmer 5-600 ggr per år så det gäller att hålla sig uppdaterad med vilka metoder som man bör jobba med.

Comments are closed