View Sidebar
Skydda en dator på bästa sätt

Skydda en dator på bästa sätt

18/10/2013 15:58Comments are Disabled

De allra flesta idag har en laptop eller tablet av något slag. Man har lätt tillgång till internet nästan överallt och många är online dygnet runt. Detta har också lett till ett behov av att ta hand om sina datorer, framför allt för att undvika stöld.

MA95-laptop på kontoretGenom alla tider har man använt sig av arkivskåp och kassaskåp. Man behöver ha tillgång till sina uppgifter, och de bör förvaras på ett ansvarsfullt sätt. Det samma gäller för all den information man ofta har i sin dator. Ett laptopskåp kan göra stor skillnad och hålla datorn både ren och säker.

Många kontor idag tillhandahåller en laptop för sina anställda. När man måste gå på kundbesök eller resa runt för arbetet, är en bärbar dator ett måste. Men när kontoret är stängt, eller man inte använder datorn, behöver den förvaras säkert och ofta även laddas. Om man så önskar har dagens laptopskåp möjlighet för elanslutning, så man kan ladda datorn när den ändå inte används.

En del laptopskåp ser ut ungefär som ett arkivskåp. Man öppnar två stora dörrar och där inne ligger alla datorerna. Ibland har man plats för pärmar eller liknande i samma skåp. De är ofta brandisolarede och man kan välja mellan vanligt kassaskåplås eller elektroniskt kodlås.

Det finns även laptopskåp som har individuella fack och lås. Man kan därför ansvara för sin egen dator, men har ingenting att göra med andras. Dessa används ofta på konferenser, mässor och andra ställen där mycket folk kommer tillsammans. I varje fack finns det ett elurtag som man kan koppla sin dator till. Hela detta laptopskåp har sedan en lång anslutningssladd. Eftersom det alstras ganska mycket värme vid laddning har man speciell ventilering för att skydda datorerna.

Andra laptopskåp är en kombination av båda dessa alternativ. Det ser ut som ett vanligt kassaskåp eller arkivskåp från utsidan. Men när man öppnar det stora låset finns det flera låsbara fack inuti. Detta ger ett dubbelt skydd mot inbrott och är ofta en bra lösning för skolor och vårdcentraler, men även för många kontor.

På vissa kontor har man inte så många laptops och använder sig därför av ett vanligt arkivskåp för förvaring. Detta är inte alltid lika säkert, men det beror även på vilken typ av arkivskåp och var det är placerat. Datorn är en av de viktigaste redskap man har på ett kontor idag, så man bör skydda den väl.

Comments are closed