View Sidebar
Silversmide- en gammal, vacker konst

Silversmide- en gammal, vacker konst

10/10/2015 13:23Comments are Disabled

Att jobba med silver ӓr en fantastisk konst, som har fått ett uppsving de senaste åren. Det finns nu ett flertal kurser på olika nivåer dӓr man kan komma igång med detta tillfredsstӓllande skapande.

Hӧst och vinter ӓr tiden då många bӧrjar tӓnka på olika kurser. Efter skolan eller jobbet ӓr det en hӓrlig kӓnsla att kunna  arbeta med hӓnderna. Att lӓra sig silversmide ӓr en hobby som man kan utveckla till något alldeles speciellt.

Vilken kurs passar bӓst?

Det naturliga ӓr att ta en kurs fӧr nybӧrjare om man aldrig hållt på med hantverket tidigare. Hӓr får man lӓra sig grunderna, vanligtvis genom att gӧra ett smycke. En ring inkluderar de flesta moment som ingår i silversmide, ett bra sӓtt att komma igång. Nӓr grunden ӓr lagd ӓr det inte alls svårt att fortsӓtta på egen hand, eller kanske med en fortsӓttningskurs.

Om man ska ha ett speciellt evenemang, som en mӧhippa eller fӧretagsevent, går det bra att boka in en kvӓll med silversmide. Det finns kurser som bara vara några timmar, precis lagom fӧr att gӧra ett vackert smycke. Många tycker det ӓr ett roligt alternativ till de aktiviteter man vanligtvis får vara med om. Fӧr att gå lite djupare kan en helg vara bӓttre, två dagar med hantverkskurs gӧr att man får en solid kunskap om både material och verktyg.

Ta det hela ytterligare ett steg

Efter en fӧrsta kurs kan det vara roligt att fӧrdjupa sig lite. Silversmide ӓr ett levande hantverk dӓr man får uttryck fӧr sin skaparglӓdje och fantasi. Det finns ingen grӓns fӧr vad man kan åstadkomma egentligen. Till att bӧrja med vill de flesta skaffa lite grundlӓggande utrustning, det ӓr inte så mycket som behӧvs. Nӓsta steg, efter en tid av praktik hemma i garaget, kan vara att ta en fortsӓttningskurs.

Silversmide ӓr inte bara smycken, ӓven om det ӓr vanligt att bӧrja med det. Det finns också något som kallas fӧr corpus, dӓr man skapar andra fӧremål i silver. Eller så kan det 173-4-silverring (1)vara dags att bӧrja med blandning av olika metaller, eller stenar. Att kunna kombinera silver med mer eller mindre ӓdla stenar tar det hela till en helt ny dimension, och ӧppnar portar till ytterligare skapande.

Det ӓr aldrig fӧr tidigt att starta upp en hobby som silversmide. Vartefter man lӓr sig mer kan det till och med ӧppnas mӧjligheter fӧr en liten verksamhet. Läs mer om Myriam som har ett brinnande intresse för silversmide, och som aldrig har problem med inspiration. Det ӓr en alldeles sӓrskild kӓnsla att skapa saker, vare sig det handlar om silversmycken eller andra fӧremål. Just smycken ӓr populӓrt fӧr att silver ӓr ett av de vackraste material som finns. Man kan gӧra det så fint eller grovt som man vill, glansen och fӓrgen finns alltid dӓr och ger ett speciellt skimmer till smycket. En kurs i silversmide ӓr ett steg mot en hӓrlig hobby som aldrig behӧver ta slut.

Comments are closed