View Sidebar
Resa till Indien

Resa till Indien

27/02/2020 16:21Comments are Disabled

Ett av de mest lockande och fascinerande länderna i världen har länge varit Indien. Det var känt för flera hundra år sedan som en källa av kryddor, textiler och annat intressant. Med så många olika folkslag har det en mångfald av kulturer som återspeglas både i språken, kläderna och maten. Religion har länge haft ett stort inflytande på landets befolkning, och fortsätter att vara en del av det dagliga livet. 

Det är svårt att tröttna på Indien. Helt klart är det ganska varmt, speciellt under vissa tider på året. För de som kommer från mer tempererade zoner kan det kännas tungt, men det uppvägs av allt du upplever här. Naturen är enastående med flera intressanta djur och växter. Du har havet, med en kustlinje som är flera tusentals kilometer lång. Många kommer hit för att bada och utöva vattensporter, men det är bara en av de många aktiviteterna som lockar. 

Indiens färggranna befolkning

Med sin drygt en miljard invånare är Indien ganska enormt, speciellt om du jämför med ett land som Sverige. Det är nästan svårt att förstå hur stort det är och vilken mångfald av folkslag som bor i ett och samma land. De flesta känner till hinduer, muslimer och kristna, som också är det största religiösa grupperna. Men inom dessa finns det så många fler, för att inte glömma andra sorters trossamfund. 

Förutom religion så är landet även ganska uppdelat av ekonomin. Det finns några mycket rika som lever ett liv av unik lyx. Å andra sidan har du en extrem fattigdom med barn som lever på soptipparna. Där emellan så finns det ett stort antal vanliga människor, som har det mer eller mindre okej. Medelklassen har växt och betting online i Indien har blivit populärt. Återigen kan allt detta vara svårt för en vanlig Svensson att förstå. Här i landet så är resurserna lite mer jämna, i alla fall för det stora flertalet.

Planera din resa

Eftersom Indien är så stort kan du tillbringa flera år med att resa runt och upptäcka något nytt varje gång. Det är många som återvänder på sin semester flera gånger för att uppleva landet lite mer. Eller så återkommer de till samma ställe, för att de trivdes så bra där. Goa är en stor turistdestination som passar bra för både barnfamiljer och Asien-luffare. Om du vill resa till Indien är det bra att vara förberedd.  

På sina håll måste du vara försiktig så du inte förolämpar den lokala befolkningen. Kvinnor förväntas klä sig på ett visst sätt och du kan inte göra precis som du vill. Ju mer isolerad en plats är desto större chans att kulturen är stark och att folk inte har så stor kännedom om andra länder. Då är det upp till dig att anpassa dina vanor, och inte tvärtom. Resultatet kan vara att du kommer folk nära, och då blir upplevelsen flera gånger bättre. 

Om du har vägarna förbi Thailand då finns det en site som jämför olika betalingsalternative – roodeemoney.com

Fantastiska upplevelser i Indien 

Naturen är storslagen och bara det räcker till för att du ska njuta av din resa. Om du lyckas komma folk nära så kan du lägga till ytterligare en dimension till dina upplevelser. Matkulturen är rik och varierad, förbered dig på att äta riktigt stark mat. Deras musik och dans är annorlunda, och det kan till en början vara lite svårt att vänja sig vid deras toner. Men ha ett öppet sinne och gå gärna till en restaurang eller teater där de har uppvisningar. Du kommer aldrig att glömma en liknande upplevelse. 

Det kan vara jobbigt att se fattigdomen, trots att det bara är på håll. Men det finns mycket du kan göra för att hjälpa och då framför allt genom redan etablerade hjälporganisationer. De vet var det behövs som allra mest och hur de ska nå fram till de rätta målgrupperna. Naturligtvis är det alltid bra att vara generös och ge dricks vart du än går, precis som i många andra länder. Turismen ger också jobbtillfällen för många olika personer. 

Njut av din resa till Indien

Det finns mycket du kan göra för att öka ditt nöje i Indien. Ett gott råd är att ta det lugnt. Att inte försöka planera in allt för mycket så att du blir stressad. För saker och ting fungerar inte lika smidigt i Indien som de gör i ett land som Sverige. Det är lätt hänt att dina noggrant uttänkta planer blir försenade eller att något händer i sista minuten. Låt inte det förstöra det roliga med att vara i ett så unikt land utan ta det lite som det kommer. 

En annan grej som börjar dyka upp är sidor där du kan jämföra olika produkter, de bästa testen helt enkelt. Det börjar också dyka upp i Indien.

Många upplever att magen kommer lite i olag. Det är en ganska bra tumregel att bara äta sådant som kommer direkt från spisen. Och ännu viktigare att hålla sig långt borta från kranvatten och allt som kan ha sköljts i det. Med lite planering och eftertanke kommer din resa till Indien att bli den bästa du gjort hittills. 

Comments are closed