View Sidebar
Lagom är bäst även för hundar

Lagom är bäst även för hundar

23/06/2020 15:12Comments are Disabled

Hundar har beskrivits som människans bästa vän. Det ligger mycket sanning i det uttrycket. För om du behandlar en hund väl så kommer de att vara lojala. De överger aldrig sin husse eller matte och tar även hand om andra medlemmar av familjen. Eftersom de är djur så förtjänar de att du tar hand om dem. Att du ger dem all den uppmärksamhet som de behöver. Och att du skaffar utrustning och saker som passar dem så att de alltid kan känna sig lugna och trygga. 

Det är klart att en del överdriver lite grand och behandlar sina hundar bättre än de gör människor. Naturligtvis är detta inte hundens fel, och de har all rätt i världen att må bra. Men för en vanlig familj så behövs det inte guldhalsband eller importerad lever för att hunden ska trivas. Det viktiga är att du tänker efter vilka behov hunden har och ser till att tillfredsställa dem. 

Vad en hund önskar sig

I korta ordalag kan du säga att kärlek, mat och motion är nyckeln till en hunds hjärta. En bra plats att sova på är naturligtvis viktig, även om ganska många djur nog väljer ägarens säng för att vila. Det kanske inte låter så mycket, men här har husse och matte ett stort ansvar. Rätt kost är ett måste. Hundar kan ofta inte äta vad som helst. Inte så att de är kräsna, utan helt enkelt att deras matsmältningsorgan är annorlunda. 

Motion är en detalj som är bra för både husse och hund. Du kommer ut i det fria, och hunden mår bättre av att få nosa omkring på lite olika platser. Det är inte bara en fråga om att uträtta sina behov, utan också ett sätt att stimulera dem. Just behovet av att gå ut är en av anledningarna till att skaffa sig hund många gånger. Samtidigt så måste du ge djuret en chans att återhämta sig. Med en ordentlig gård till hund är du säker på att hunden har tillräckligt med plats. 

Beroende på hundens storlek så behöver de olika mycket utrymme. Tänk därför efter innan du väljer vilken sorts hund du vill ha. Om du har en gård eller stor trädgård där hunden kan rasa runt är det en sak. Men om du bor i en liten lägenhet så kanske en annan ras är bättre. Det är klart att oavsett storleken så behöver hundarna komma ut. De måste få tillräckligt med utrymme för sitt privatliv så att säga. Hos Lundhs Produktion AB har du mycket att välja på. 

Hundvakt dygnet runt

Det bästa för alla parter vore om hund och ägare kunde vara tillsammans hela tiden. Men de flesta måste gå till jobbet, och då är det inte möjligt att ta med sig hunden. Bönder och andra som jobbar utomhus eller i liknande yrken har en fördel här. Men det stora flertalet måste göra någon form av arrangemang så att hunden är trygg när familjen går ut. SVT berättar om företaget som satsar på hundgårdar. 

En del har sådana arbetstider att hunden inte behöver vara ensam så länge. Någon går lite senare till jobbet, en annan kommer hem tidigt från skolan. Annars kan du anlita någon som går ut med hunden under dagen. Alternativt kan du lämna av hunden hemma hos en privatperson eller på ett hunddagis. Djurens behov måste alltid komma i första rummet. De måste kunna känna sig trygga, och även ha en chans att uträtta sina behov. 

Ta med sig hunden överallt

Det är något alldeles speciellt att ha en hund med sig i hälarna. Även om du inte jagar så verkar skogen få en annan sorts ljus över sig när du har en nosande hund som springer åt alla håll. De lite mer vältränade kanske inte drar i kopplet, men du ser på andra sätt att de märker allt. Deras öron och luktsinne är så välutvecklade att de ibland blir alldeles yra av alla intryck. 

Se till att hunden är säker när den sitter i bilen. Tro inte att hundar är ett undantag till regeln om säkerhetsbälte. Skaffa dig en ordentlig anordning där de kan vara både bekväma och trygga. Jakthundar trivs bra i lagom stora hundburar. Det finns olika storlekar på burarna så se till att ha en som är bäst för dig och dina hundar. Du kanske måste skaffa en ny bil för att få plats, men det lönar sig i längden. 

Lagom är alltid bäst

Hundar behöver inte ha uppmärksamhet hela tiden. Eftersom de får med sig så många intryck så behöver de vila lite då och då. Du ser hur de gärna tar sig en tupplur, kanske inte sover så tungt men i alla fall tar det lugnt. Det kan vara en bra husregel att lära barnen. När hunden ligger i sin korg eller hundgård så får hen vara ifred. Om de vill kela eller göra något så märker du det direkt. Det är klart att du kan låta dem förstå att de gärna får vara med. 

Lagom stora hundburar och lagom med uppmärksamhet. Allt detta visar hunden att du bryr dig om dem. När ett djur känner sig uppskattat så håller de fast vid sina ägare. Hundar är speciellt kända för denna egenskap. De kan vara lojala ett helt liv när de hittar någon som tar hand dem på rätt sätt. Undervärdera aldrig en hunds känslor. Bara för att de inte kan prata som en människa betyder inte att de är utan tankar. 

Bästa utrustningen för hunden

Det kan kosta lite grand att ha husdjur. Förutom att du betalar rejält för en rashund så är det mycket annat som ska till. Veterinärsavgifter, vaccinationer och annat som är nödvändigt. En hundbur och annat som behövs för att du ska kunna ta med dig hunden överallt. Ett bra koppel och kanske kläder om det är en frusen ras. Även större hundar kan behöva skydd för tassarna om de ska springa i skare. Mycket av detta är saker som du bara skaffar en enda gång. Det är så underbart med hundar att alla utgifter bleknar bort när du lever livet med hund. 

Comments are closed