View Sidebar
Kungsträdgården i hjärtat av Stockholm

Kungsträdgården i hjärtat av Stockholm

22/09/2014 09:16Comments are Disabled

Det finns många fina ställen och parker i Stockholm, men Kungsan hör till en av de stora favoriterna. Den är en av stadens äldsta bevarade parker vilken tidigare var en lustgård som hörde till slottet Makalös. På den tiden var det en privat park, men slottet revs på 1800-talet. Idag ägs parken av Stockholms kommun och är verkligen en populär mötesplats året runt.

MU360-hotellobbyNär man besöker Stockholm kan det vara trevligt att bo någonstans runt omkring Kungsträdgården. Det nya Hotel Kingsgarden kommer helt klart att bli en stor favorit, och ligger alldeles i närheten. Man har nära till mycket kul, och framför allt kan man njuta av alla aktiviteter i parken. På vintern har man skridskorink här, och julmarknad i Kungsan hör till. Bara för att det är kallt och mörkt stannar inte aktiviteten i parken upp, snarare tvärtom. Man behöver ha lite kul när dagarna är korta och örsnibbarna kalla.

På sommaren blomstrar Kungsträdgården verkligen upp. Vackert dekorerad med blommor och fina träd, men också full av folk. Man fyller gångarna och utrymmen med olika attraktioner, för både unga och gamla. En del kostar pengar, men mycket är gratis. Om man går riktigt långsamt och ser på allt, kan det ta ganska lång tid att komma igenom parken. För de som bor på Hotel Kingsgarden är det lätt att gå tillbaka för en dusch och kanske en tupplur innan man fortsätter med kvällens program.

Kungsträdgården, och Hotel Kingsgarden, ligger också nära till kajerna där många tycker om att promenera. Man kan ta en båt någonstans, kanske göra en dagstutflykt till en av de tusentals öar som ligger utanför i Stockholms skärgård. Äta en glass eller sätta sig med ett glas vin, gärna ett som är kylt ifall det är varmt ute. Stockholm är ganska unik som en av de få huvudstäderna i världen där man kan fiska mitt i stan, man ser många som sitter med sina spön. Med andra ord är det hela upplagt för en avslappnad dag, om detta är vad man önskar.

Många som väljer Hotel Kingsgarden gör det också för att det är nära till god mat och underhållning. Här omkring har man allt, från Börsen till Operan. För att inte tala om alla restauranger och barer som ligger i området. Det gäller att göra det mesta av sitt besök i den vackra staden, och Kungsan med omnejd är något man definitivt inte vill missa.

Comments are closed