View Sidebar
Investera pengar med hög ränta

Investera pengar med hög ränta

13/03/2017 17:39Comments are Disabled

Alla försöker spara lite pengar varje månad. En del lyckas lägga undan mer, andra mindre. Men målet är att bygga upp en besparing. Kanske för att kunna åka någonstans på semester. Eller som en buffert om man blir arbetslös. Ett sparande för att ha råd att köpa sin egen bostad. Det finns flera olika mål för ett sparande men en gemensam nämnare är att man önskar avkastning på sina investeringar.

617-5-hoga-rantorMen sedan finns det lån där en hög ränta är att föredra. Detta kan vara fallet när man ger ett privat lån till sitt eget företag, till exempel. Då finns det ofta skattemässiga fördelar med att låna ut pengarna till en hög ränta. För att hindra att denna möjlighet utnyttjas så har lagen dock ganska mycket att säga till om när det kommer till höga räntor på privata lån.

Fastställa räntan på privata lån

Det är ganska vanligt att investera i sitt eget företag. Många har en slant sparad och vill gärna låna ut den för att verksamheten ska kunna gå framåt. samtidigt så får man ju tillbaka pengarna- med ränta. Här gäller det dock att se upp så man inte blir tvungen att betala restskatt, det går inte att sätta räntan hur högt man vill.

En god tumregel är att se den marknadsmässiga räntan. Men även här finns det riktlinjer och undantag. Man kan inte bara se på vilka andra lån som helst för att få ett grepp om räntan. Istället är det viktigt att jämföra med liknande lånesituationer. Du kan klicka här för att läsa mer om marknadsmässig ränta. Detta är definitivt en situation där det kan löna sig att kontakta experterna för att fastställa hur mycket en marknadsmässig ränta kan vara.

Bokföring och redovisning

Det är inte bara när det kommer till lån som experterna kan vara till nytta. Även med den dagliga bokföringen och alla redovisningar som måste göras så finns det pengar att spara. De kan sin sak och vet vilka skatter som kan undvikas och när de andra bör betalas in. Hur mycket det går att spara genom att sälja en månad senare än man först tänkt sig, och så vidare. De håller reda på alla avgifter som måste betalas in och kan också göra de årliga redovisningarna. En bra redovisningsbyrå i Göteborg heter Bokoredo och är idag ett populärt val.

Just med investeringar eller privatlån så kan det vara extra knivigt att veta vad som är bäst. Det är få bankkonton som idag ger någon direkt avkastning, räntorna ligger relativt lågt. För att komma runt detta problem finns det ett visst konto som ger något högre ränta, men det är viktigt att veta hur man handskas med det. Det är inte alla verksamheter eller privatpersoner som bör använda sig av denna sparform, även om räntan är mer gunstig. Privata Affärer skriver här om höga räntor.

Så hög ränta som möjligt

Att spara pengar är en konst, och det finns flera olika sätt att göra det på. Ett bra sparkonto där man får ränta är en möjlighet, även om det inte är lätt att hitta en bra lösning här. Att ge ett privatlån till sitt företag och få ränta på detta kan vara ett annat sätt att låta pengarna tjäna ännu mer. Fonder och aktier är ett annat sätt att öka sitt kapital.

Oavsett vilken väg man väljer så är de bäst att göra det i nära samarbete med en bra redovisningsbyrå. De kan vägleda och komma med goda råd, grundade på kunskap och erfarenhet. Med höga räntor är det inte så svårt att tjäna pengar, utan att behöva göra så mycket själv.

Comments are closed