View Sidebar
Investera i designade taklampor

Investera i designade taklampor

13/10/2015 18:35Comments are Disabled

taklampa designlampa

Något som inte alla tänker på eller överhuvudtaget prioriterar och inser vikten av är lampor och belysning. Visst vill vi ha det ljust hemma men se också till att arbeta med olika lampor för att skapa olika stämningar.

I olika rum krävs så klart olika typer av ljus och ljuskällor. Men för den sakens skull behöver man inte bara hänga upp eller ställa in vilken lampa som helst. Välj istället en modell med en viss omsorg så att den får hänga med i flera år och gärna ses som en fin detalj i inredningen. Visserligen kan en designlampa kosta en del pengar men om du då väljer en stilren och klassisk variant kan du vara säker på att den inte förlorar särskilt mycket i värde.

För som du säkert har noterat återkommer många klassiker i hemmet efter en viss tid. Under en period har det varit väldigt hett med möbler i teak från 1950-talet. Men visst finns det även snygga lampor som är av mer tidsenligt snitt. Moderna designlampor finns att köpa på den här hemsidan bland annat.

Välj först – köp sen

Någonting som kan vara bra att gå efter då du ska köpa en ny lampa är att ge ditt inköp en viss eftertanke. Gå igenom utbudet hos ett flertal nätbutiker i lugn och ro när du verkligen har möjlighet att fokusera på just detta. Hos många butiker kan man välja ut sina favoriter för att sedan kunna återgå till dem vid senare tillfälle. Detta är perfekt då du ska köpa en designlampa.

När du väl har valt ut ett par lampor som du tycker skulle passa hemma hos dig låter du ditt beslut vila för en stund. Gå sedan tillbaka och ögna igenom dina utvalda modeller någon dag senare. Då kommer du förmodligen ha tänkt lite extra på en lampa framför en annan. Eller också har du ångrat dig och vill inte ha någon hos just den butiken!

Designlampor och kvalitet

Det finns vissa fördelar med att lägga lite extra pengar på lampor hemma. Dels kommer du att kunna se fram emot hög kvalitet och så kommer inte ”alla andra” ha en likadan lampa hemma hos sig. För det är ju trots allt lite roligt att ha någonting som är originellt.

I dag finns det som sagt flera butiker online som säljer designlampor i olika utföranden och prisklasser. Kanske är du sugen på att satsa på en stor modern taklampa som får pryda platsen ovanför matbordet i köket eller vardagsrummet? Eller ska det vara en lampa som ni hänger upp i sovrummet? Fantasin har inga gränser för hur du kan inreda med riktigt snygg belysning.

Belysning med funktion

Som tidigare nämndes är det alltid bra att leka med ljuset och skapa olika typer av belysning. I ett vardagsrum ska det till exempel finnas med riktad belysning som passar bra för mysiga lässtunder liksom att det ska finnas en rumsbelysning som lyser upp helheten. Ett annat roligt inslag kan vara att sätta in någon form av effektbelysning som till exempel lyser upp bokhyllor underifrån.

Om du vill få inspiration när du ska inreda med nya lampor kan du söka på internet och få massvis med tips och idéer som tar dig vidare i ditt projekt. Men som sagt – det är alltid bra att låta det ta lite tid istället för att ta ett beslut på studs. På så vis kommer du förhoppningsvis att vara helt säker och nöjd med din investering under många år framöver. Dessutom blir det aldrig fel med en designlampa. Och skulle du mot förmodan tröttna kan du sälja vidare den igen.

Comments are closed