View Sidebar
Inreda den trånga barnkammaren

Inreda den trånga barnkammaren

28/11/2015 07:13Comments are Disabled

Det kan vara en underbar erfarenhet att stӓlla i ordning barnkammaren nӓr man vӓntar sitt fӧrsta barn. Man planerar och handlar, vӓljer mӧbler och målar vӓggarna. Nӓr sedan barnet vӓxer, och kanske får ett mindre syskon, så ӓr det dags att mӧblera om. Behoven har fӧrӓndrats och rummet måste anpassas. Ӓven om det ӓr minst lika roligt att inreda barnkammaren nu så kan man mӧta vissa problem om rummet ӓr litet.

Ju fler barn man har, desto mer plats behӧvs det. Barn sprider gӓrna ut sig, de behӧver ganska stor yta fӧr att leka. I alla fall nӓr de ӓr i en viss ålder, sedan lugnar det ner sig lite igen. Som tur ӓr finns det många fina barnmӧbler som passar helt perfekt i deras rum, och som gӧr det mӧjligt fӧr dem att verkligen utnyttja den plats som finns.

Sӓngar på kors och tvӓrs

Nӓr barnet vuxit ur sin spjӓlsӓng och kan sova i en vanlig sӓng så brukar det bli lӓttare att inreda en trång barnkammare. Man kan nӓmligen anvӓnda sig av hӧjden i rummet, och inte bara ta upp golvytan med sӓngar och andra mӧbler. Det finns en rad olika sӓngar på marknaden som frigӧr yta och som tillåter att flera barn sover i ett rum, ӓven om det inte finns så gott om plats. Och det behӧver inte alls bli så dyrt och komplicerat. Hitta billig barnsäng hos Barnmobler.se.

Vare sig man har ett barn eller flera som ska få plats i barnkammaren så kan det vara en bra ide’ att utnyttja hӧjden. En loftssӓng eller våningssӓng ӓr utmӓrkta exempel på detta, de gӧr att man kan få plats med mycket andra mӧbler och saker i barnens rum. Eller så ger de helt enkelt stӧrre golvyta att leka på, att sprida ut alla leksaker och kӓnna sig fri.510-4-barnsäng

Alternativ fӧr att bygga på hӧjden

De vanligaste varianterna ӓr en våningssӓng alternativt en loftssӓng. Dessa kommer i olika hӧjder och utfӧrande, så de kan passa bra också fӧr lite mindre barn. De ӓr inte allt fӧr hӧga så man behӧver vara orolig, men man kan gӧra en hel del med utrymmet under. En del stӓller in ett skrivbord, andra skapar en liten sagohӧrna med mjuka kuddar. Eller så låter man det bara vara fritt, lӓgger kanske in en liten matta fӧr att gӧra det varmt och skӧnt att leka dӓr. Handla en billig loftsäng till barnen.

Ӓven under en våningssӓng brukar det finnas plats. Inte fӧr att leka eller lӓsa, men fӧr att fӧrvara leksaker eller annat man kan behӧva. Vissa har inbyggda lådor men annars ӓr det bara att kӧpa till de stora plastboxarna som gӧr det lӓtt att hålla reda på allt.

Man kan också anvӓnda sig av hyllor som kan sӓttas upp på olika hӧjder. Nӓr barnen ӓr små har de behov av att snabbt kunna hitta sina saker, och det bӓsta ӓr om de ligger framme. Men de behӧver inte ligga på golvet utan allt kan ha sin plats på en hylla som sitter inom rӓckhåll. Återigen så handlar det om att frigӧra golvutrymmet, speciellt om barnrummet ӓr trångt eller om det finns flera som ska få plats.

Lek och sӧmn

Att leka och sova ӓr barnets vӓrld, med några måltider någon gång emellanåt. Dӓrfӧr behӧver de en bra sӓng, dӓr de verkligen kan återhӓmta sig efter dagens aktiviteter. Med våningssӓngar får man plats fӧr alla barn, men ger dem också någonstans att leka. En loftssӓng tjӓnar samma syfte. Dӓrmed har de allt de behӧver i ett och samma rum, och kan kӓnna sig fria att leka så mycket som mӧjligt.

Comments are closed