View Sidebar
Henna- helt perfekt för håret

Henna- helt perfekt för håret

16/09/2016 16:37Comments are Disabled

Nytvättat, välklippt hår är en fröjd, det gör att man känner sig snygg och attraktiv. Det enda som skulle kunna göra det bättre är lite färg som täcker de vita hårstråna som börjat komma upp lite här och där. Som tur är finns det flera bra alternativ på marknaden och det är aldrig något problem att hitta den nyans man önskar.

326-5-henna-farga-haretVad som däremot kan vara bra att satsa på är naturliga produkter. En av de allra främsta är henna, som kanske mest är känd för sin röda färg. Som med allt annat inom hårvård och skönhetsprodukter är det alltid bäst att välja så ekologiskt och biologiskt som möjligt. Kroppen är väl värd denna vård, och man kommer snabbt att märka skillnad på dess reaktion.

Hårfärg som sitter bra

Det är inte bara om man har vitt eller grått hår som det kan vara dags att färga håret. Att byta färg och stil är viktigt då och då, att komma ur sin rutt och pröva på något nytt. En del föredrar att bara färga vissa delar av håret, göra slingor som ger ett speciellt utseende. Andra färgar hela håret på samma gång, det är ju ändå få som har exakt samma nyans på varje hårstrå så det blir naturligt ändå. Henna hårfärg är en klassiker som håller i längden och som kvinnor använt i många år.

Man ska inte tro att henna bara ger rött hår, även om det kanske är det vanligaste. En del beror på vad man har för hårfärg till att börja med, blont och mörkt hår ser ju inte likadana ut efter en henna behandling. Men annars finns det också andra färger på henna. Man kan gå hit för att handla henna hårfärg svart för hemmabruk. Det som är viktigt är att hitta en nyans som man trivs med, och ibland kan det ta ett par gånger innan man hittar fram till den. Kanske beror det på hur länge man låter medlet sitta i, eller om man tidigare blekt sitt hår, till exempel.

Sunda vanor för håret

Det är viktigt att ta hand om sitt hår, att använda krämer och balsam som gör att det håller sig friskt och elastiskt. Antingen med olika oljor, henna eller andra naturliga medel som fuktar håret och gör det mjukt. Det spelar ingen roll om man har långt eller kort hår, för det behöver alltid lite extra omsorg. På vintern reagerar det på varma rum och mössor, kallt klimat och regn. Men på sommaren å andra sidan så kan sol och havsbad också förstöra håret om man inte är försiktig.

När man är gravid är det extra viktigt att tänka på vilka produkter som kommer i kontakt med ens kropp och hår. Allt går ju vidare in till bebisen och starka kemikalier bör man absolut undvika. Men detta betyder inte att håret måste bli grått och tråkigt igen, eller att man inte kan känna sig snygg. Expressen skriver i denna artikel om hur henna kan vara ett alternativ vid graviditet. Med naturliga produkter är det inget problem för den lille, och mamma kan njuta av att vara snygg och stor.

Nyttan av henna

De allra flesta känner till henna från hårinpackningar och färgning. Men den har också använts, och fortsätter att vara en viktig del, av kulturer runt om i världen. Man färgar handflator och fotsulor, målar invecklade mönster på armar och ansikte. I tillägg så färgar man naturligtvis också håret med denna fantastiska produkt. Det känns alltid bättre att använda naturliga produkter och krämer, istället för att utsätta sin kropp för så många kemikalier. I det långa loppet lönar det sig att satsa på ekologiskt, inom varje del av livet. Mat, hudvård, rengöringsprodukter och även kläder- allt finns nu för tiden som ekologiska alternativ.

Så det är intressant att se hur allt fler väljer att leva ett sunt liv inom alla dess områden. Henna är ett mycket bra alternativ för att färga håret, och inte bara för de som väntar barn. Alla kan dra nytta av den rika färgen som sitter så bra och samtidigt ger håret en liten extra behandling. Genom att välja henna och andra naturliga produkter så kommer hela familjen att bli sundare.

Comments are closed