View Sidebar
Här finner du de bästa vintipsen

Här finner du de bästa vintipsen

09/04/2018 01:08Comments are Disabled

725-1

Att dricka vin är mer än bara ha något gott att dricka. Det är en hel vetenskap med olika buketter, årgångar och upplevelser. En maträtt kan smaka helt annorlunda om du väljer ett nytt vin att dricka tillsammans med det. För många är vin ett sätt att umgås, slappna av och njuta av livet. Med några bra tips kan du ha en ännu bättre upplevelse.

Men du måste ju inte stanna upp med bara några tips, även om de kan vara uppskattade. Genom att lära dig mer om de olika vinerna och hur de framställs så kan du lättare hitta fram till de bra valen helt själv. Du kan också lära dig lita på dina egna smaklökar, och ha ett grepp om vad du egentligen tycker om. Även om det kallas för vetenskap så är det något som alla kan gå lite djupare in i.

Roliga och lärorika resor

Allt fler bokar in sig på en vinresa. Bland de bästa länderna för detta är nog Frankrike och Italien. Bland annat för att de har ett enormt utbud av olika viner. På sina ställen kan smaken variera bara även mellan närliggande vingårdar. Det är helt fantastiskt att besöka de som sysslat med denna konst i generationer. Här har du verkligen chansen att lära dig mer om viner och hur de produceras. Det är ett minne för livet att åka på vinresa i Italien.

Om du tycker om lite annorlunda semestrar behöver du inte stanna upp med bara vinprovning. När du väl sett Italien är det stora chanser att du vill komma tillbaka. Det är ett mycket vackert land som är välkomnande på alla sätt och vis. Du kan vandra och cykla, och komma riktigt nära den fina naturen. På kvällarna äter du god mat och provar ännu flera viner, pratar lite med lokalbefolkningen och fortsätter sedan din väg. Mycket avslappnande men ändå aktivt, precis som de flesta tycker om. Francetours.se vet allt om en fantastisk resa där du kan cykla i Italien.

725-2

Viktigt att dricka vin

Forskarna är ganska eniga om att vin är bra för kroppen. Det är bra för huden, lindrar depressioner och kan förbättra minnet. Naturligtvis handlar det om små mängder, för annars säger levern ifrån. Men du kan i alla fall ha gott samvete när du tar dig ett glas vin till middagen, eller när ni sitter ute på balkongen och njuter. För att få ut så mycket som möjligt av tillfället kan det löna sig att lära känna de olika vinerna.

Till att börja med har du vitt och rött, samt rose’. Men även inom varje huvudgrupp finns det flera olikheter och sorter. Rent allmänt så går vitt vin med fisk medan rött vin passar bra för kötträtter. Men det är helt upp till dig själv vad du tycker om att kombinera.

Expressen skriver här om att många skåningar drömmer om att åka på en vinresa. Här kan du få den baskunskap som behövs för att njuta mer av vinerna. Du får prova på olika sorter, ofta tillsammans med en liten bit mat eller bröd. Det ser kanske roligt ut på TV när de sköljer runt vinet i munnen för att sedan spotta ut det. Men det är på detta sätt du verkligen lär dig smaka på vinerna.

Bra tips för att dricka vin

Ofta så lär du känna ett gott vin hemma hos en god vän eller på restaurangen. Kyparen kanske rekommenderar en sort som passar bra till era maträtter. Eller så har din värd precis kommit hem från en resa, kanhända en med vinprovning. Det blir lite som när du kastar en sten i vattnet, där ringarna fortsätter att sprida sig ganska länge. När du smakat på en ny sort så kan den leda dig till en annan och så vidare.

Men det är också bra att läsa rekommendationer i tidskrifter och på recept. Idag är det ganska vanligt att inte bara publicera goda matrecept, men även ge ett förslag på vilket vin som passar bra till. Svenska Magasinet skriver i en artikel om de bästa vintipsen. Eftersom många goda viner inte kostar så mycket är det lätt att prova på en del olika. Du kanske till och med kan ställa till med vinprovning för dina vänner hemma i vardagsrummet. Låt dem prova olika sorter och beskriva smaken. Det är inte så lätt som det verkar men mycket trevligt.

Lära känna olika viner

En vinresa är den perfekta presenten för någon du håller av. Något som passar utmärkt för par som vill resa på semester tillsammans. Eller så kan du samla ett gäng kompisar och boka in en resa. Helt klart kommer det aldrig mer bli det samma att dela på en flaska vin. När du lärt känna olika viner kan du njuta av dem som aldrig förr.

Comments are closed