View Sidebar
Framtidens miljövänliga digitala infrastruktur

Framtidens miljövänliga digitala infrastruktur

04/08/2015 13:44Comments are Disabled

I dag är det verkligen miljön som är i fokus och vi måste börja anpassa oss och hitta alternativa lösningar för att den inte ska gå under. Och ett viktigt steg är att gräva ner fiber. På så sätt får vi både snabb surf och väljer ett miljövänligt alternativ.
299-internet-fiberI Sverige i dag är det företaget Svensk Infrastruktur AB som tar hand om det här med att gräva ner fiberkablar i marken. Förutom att bygga, förvaltar och underhåller man också den digitala infrastrukturen som sker till de svenska hemmen runt om i landet. Eftersom man har flera års erfarenhet inom olika områden som rör den digitala infrastrukturen har man ambitionen att kunna erbjuda hushållen den mest moderna tekniken för bredband, TV och telefoni.

Det finns som du kanske vet flera fördelar med fiber. I Framtidens Infrastrukturs intervju med Svensk Infrastruktur kan du läsa mer om dessa och det faktum att det är ett miljövänligt alternativ som även är säkert inför framtiden. Dessutom har regeringen satt upp som mål att 90% av de svenska hushållen ska ha tillgång till fiberuppkoppling inom ett par år.

Ny och hållbar teknik

Den digitala infrastruktur som man använder sig av görs på fiberoptiska nätverk och blåsfiber – något av det allra senaste på marknaden. På det här viset blir det möjligt att skicka information med ljusets hastighet och den digitala signalen bli snabb och driftsäker under många år. Man räknar med att hållbarheten är längre än 50 år.

Svensk Infrastruktur är med i utbyggnad av fiber i Dalby Gård vilket du kan läsa mer om ifall du finner det intressant. Vill du ha koll på vilka projekt som är aktuella i närheten där du bor kan du besöka företagets hemsida. Där finns all nödvändig information om bygget på olika orter och du kan även anmäla ditt intresse.

Comments are closed