View Sidebar
Fördelarna med att bygga sitt eget hus

Fördelarna med att bygga sitt eget hus

01/11/2013 13:54Comments are Disabled

Att flytta in i ett hus som man varit med och planerat själv är en alldeles speciell känsla. Man kan, till exempel, bestämma var alla rum ska vara, och hur man ska placera fönstren. Detta gör att huset blir som skräddarsytt för familjen.

MA122-stenväggNaturligtvis vaknar man inte bara en dag och tänker att vi bygger stenhus. Det är veckor, om inte månader, av planering och justeringar som man går igenom innan själva byggandet börjar. Till att börja med måste man ha en bra tomt, och sedan se vad man får lov att bygga i området. Vare sig man väljer att bygga trä- eller stenhus finns det många regler runt utseendet.

Om man bestämmer sig för att vi bygger stenhus gör man först en ritning i 3D. Det är lätt att föreställa sig hur det färdiga huset kommer att se ut, och man kan också göra förändringar redan innan man sätter igång. För en vanlig lekman är det inte alltid lätt att förstå en vanlig ritning, där allt ligger på ett plan. Men när man får se det med alla fönster och dörrar på plats, och även möblerna, blir känslan en annan.

När man kontaktar en firma för att bygga ett eget hus brukar man ha vissa val. Ibland har de några grundläggande standardhus som man får välja mellan. Därefter justerar man detaljerna så att de passar familjen. En vägg kan flyttas lite, man kan ha flera fönster, och så vidare. Detta är ofta ett billigare alternativ för vi bygger stenhus. Det kan bli stor skillnad i pris om man använder sig av standardstorlek på fönster och dörrar istället för att välja något som är avvikande.

Genom att använda de modeller som firman erbjuder har man också större möjlighet att se hur det kommer att se ut som färdigbyggt. Det är inte bara en 3D ritning man ser, utan man har ofta riktiga foton av andra hus man byggt. När man sedan planerar interiören kan man placera sina möbler i skala och se hur de får plats. För det mesta har man redan allt man vill ha och har inga planer på att också köpa nya möbler. Vi bygger stenhus kan vara en dröm som uppfylls. Att få bo i ett gediget hus som man varit med och planerat redan från första dagen är en stor tillfredsställelse. I tillägg har huset anpassats till familjen, och inte tvärtom som ofta sker när man flyttar till ett nytt hus.

Comments are closed