View Sidebar
Därför blev det kris när Instagram låg nere 

Därför blev det kris när Instagram låg nere 

30/11/2017 15:34Comments are Disabled

555-6-1-instagram-sociala-natverk

Miljontals personer över hela världen är aktiva på olika sociala nätverk. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn och många flera. En del är uppkopplade konstant och följer allt som händer och sker i världen. Andra använder det som ett sätt att ha kontakt med flera av sina vänner och familjemedlemmar samtidigt. De delar bilder och erfarenheter, men utan att låta andra få se vad de håller på med.

Om du vill veta det allra senaste är sociala medier ett bra sätt. Inte bara det allra senaste om din kompis bebis, men också på arbetsmarknaden, inom politiken eller andra intressanta områden. Egentligen är det inte så konstigt att de skapade en stor kris när Instagram och Facebook låg nere, för många är det deras kontakt med yttervärlden.

Utnyttja de sociala medierna

Eftersom det är här som folk uppehåller sig är det också en bra plats att satsa på med din marknadsföring. Ett företags syfte med marknadsföring är ju att bli sedd av andra, och då gäller det att exponera sig där det är gott om människor. Med andra ord på nätet, och då främst de sociala nätverken. På socialview.se läser du mer om att annonsera på Instagram och andra plattformar för sociala medier.

Men det räcker inte med att bara annonsera. Det finns så många andra sätt som du kan använda de sociala nätverken till din verksamhets fördel. Så innan du hoppar rätt ut och sätter igång så kan det löna sig att lägga upp en plan. Många gånger krävs det en kontinuerlig närvaro. Du måste synas och vara tillgänglig. Detta betyder naturligtvis inte att verksamheten måste leva hela sitt liv online, men du måste ha ett schema och följa det. Du kan gå till den här sidan för att läsa mer om en fungerande strategi för sociala medier.

555-6-2-kris-utan-instagram

Tjäna pengar på Instagram

Det finns personer som får 200 000 kronor för ett Instagram inlägg. Naturligtvis är det fråga om kändisar som har många efterföljare. Men det visar att dessa plattformar är kända för att dra till sig besökare och att folk faktiskt ser vad som visas. Du måste lära dig hur de ska utnyttjas på rätt sätt, så att de lönar sig riktigt mycket. Veckans Affärer skriver här om hur Instagram kan ge dig en god inkomst. Även de som är populära och kan begära mycket betalt vet ändå hur de ska använda dessa medier på ett lönsamt sätt.

Pengar, kärlek, skandaler-  allt kommer upp på de sociala medierna. Många tycker om att se hur andra lever, speciellt när det handlar om hälsa och vikt. Det är lätt att ta bilder och videor som sedan laddas upp. Selfies och gruppbilder är normen idag, till och med gamla mormödrar drar upp sin smarttelefon vid behov. Naturligtvis beror det en del på vilken plattform du använder. Vissa är mer avsedda för text medan andra är visuella och fungerar bäst med korta videor. Lär dig känna igen skillnaden så att du kan använda dem till 100%. Aftonbladet uppmärksammar i denna artikel att många annonserar sin kärlek på Instagram.

Livet utan sociala nätverk

Även om du inte är helt beroende av de sociala medierna så kan det kännas av när de inte fungerar eller när du har problem med din uppkoppling. Det riktigt kliar i fingrarna efter att se om någon gillat din post eller om det finns nya poster att kommentera på. Vissa personer tar det ännu mer på allvar och blir faktiskt sjuka eller ängsliga om de inte kan delta online. Även om detta kan kännas överdrivet så visar det än en gång på vikten av att företaget har en profil och närvaro på nätet. Det är här du kan bli sedd och hörd. Expressen skriver här om hur det blev kris när Instagram och Facebook låg nere.

Detta är inte platsen att tala om de psykologiska följderna av att vara beroende av sociala medier. Istället är det bara intressant att lägga märke till hur folk faktiskt använder dessa nätverk. Genom att lära dig mer om detta kan du också vara mer effektiv själv med din marknadsföring online. Det gäller ju att alltid balansera vad det kostar i tid och pengar med vad du får ut av det. Rätt hanterat så är de sociala nätverken ett viktigt redskap för alla verksamheter. Något du inte vill vara utan ens för en dag.

555-6-3-sociala-medier-marknadsforing

Mycket roligt online

Det mesta händer på nätet idag, eller i alla fall så mycket du vill. De flesta använder e-post och sociala nätverk för att ha ett socialt liv. En krets av vänner och bekanta som de följer och kommenterar på. Förutom de nära vännerna som du redan känner i verkliga livet. Det är också på nätet som du läser dagstidningarna och hänger med i allt nytt runt om i världen. Vad du inte får med dig där kommer helt klart upp på Twitter eller andra nätverk.

Många handlar alla sina kläder och även mat på nätet. Du kan sitta och surfa runt i lugn och ro utan att behöva leta efter parkering eller vänta på bussen i regnet. Ett stort antal personer jobbar på internet, antingen när de sitter på sitt kontor, eller från hemmet. Världen roterar runt internet idag vare sig du tycker om det eller inte. Det är svårt att klara sig utan och många anser inte heller att det är något att sträva efter.

Kris utan Instagram

Folk blev som tokiga de få timmar som Instagram och Facebook låg nere. De visste inte vad de skulle ta sig till och vände sig då till andra nätverk för att uttrycka sin fasa. För ett företag blir det ofta inte kris när Instagram inte fungerar, men det är en del av marknadsföringen som du måste ta på allvar. Lägg upp en strategi för de sociala medierna, en plan som är både praktiskt och uppdaterad. Du kan utnyttja de sociala nätverken på ett sätt som påminner om hur du umgås med dina vänner online. Nämligen att detta är platsen där alla träffas och utbyter tankar.

Comments are closed