View Sidebar
Att komma igång som frilansare

Att komma igång som frilansare

12/05/2014 10:43Comments are Disabled

Det finns många fördelar med att ha sig själv som arbetsgivare. Man kan vara flexibel med sina arbetstider, speciellt bra om man har barn eller ett annat jobb. När man är sin egen kan man också bestämma hur mycket man ska ta betalt för olika jobb och tjänster. Men om man inte har det som huvudsysselsättning kan det bli ganska jobbigt med den administrativa delen.

MU153-fakturering och skatterNär man väljer att fakturera som frilans med Cool Company kan man få det bästa av två världar. Man jobbar för sig själv, med alla de fördelar som detta innebär. Samtidigt slipper man tänka på räkenskap och skatter, det tar faktureringsfirman hand om. Detta gör det mycket lättare att komma igång, eller fortsätta, som frilansare. En annan fördel är att man kan bestämma hur fort man ska få betalt. Man sätter själv betalningsvillkoren på fakturan. Så om man vill ha lite snabbare omsättning väljer man bara ett kortare datum, så att pengarna kommer in tidigare.

Att fakturera som frilans med Cool Company kan till och med betyda att man får pengarna på en gång, man slipper vänta på att klienten ska betala. Cool Company lägger ut pengarna och tar sedan sitt när fakturan betalas. Även om man betalar lite extra för denna tjänst så kan det vara tillfällen när man verkligen behöver pengar och därför kan det vara väl värt det. Med andra ord har man själv koll på sin ekonomi.

Bland det bästa för alla de som väljer att fakturera som frilans med Cool Company är att man inte behöver fundera på skatter och andra ekonomiska nödvändigheter. Man gör sitt jobb, skickar iväg en faktura och får betalt. Cool Company står för alla avgifter och försäkringar, det är en del av tjänsten. Detta kan faktiskt göra det lättare att hitta jobb. De flesta företag idag vill inte ha problemet med en korttidsanställd eller konsult. Man föredrar att hyra in någon som kan fakturera, och själv betalar in avgifterna. Att fakturera som frilans med Cool Company kan därför löna sig.

Att komma igång med ett företag kan vara ett nästa oövervinnligt hinder för många. Man behöver pengar, tid och kunskaper. Ju mindre man vet desto mer måste man lägga ut på att få hjälp. Genom att fakturera som frilans kan man komma runt den här problematiken. Istället kan man koncentrera sig på att hitta kunder och göra ett bra arbete. Framgången är så gott som garanterad.

Comments are closed